Inspanningstest Sneller BergOp Fietsen 2017 Sportvakantie Fietsen Wielrennen 2017 WebTrainer Personal Sportcoaching

Junior Jim Lindenburg wint Ransdaal

newspaper Junior Jim Lindenburg wint Ransdaal

date 28-07-2013

Zondag 28 juli j.l. stond er voor de junioren een wedstrijd op het programma in het Zuid Limburgse Ransdaal. De Wateringer Jim Lindenburg uitkomend voor het restore Cycling Team van de junioren verscheen aan de start, tesamen met een groot aantal sterke renners. Deze wedstrijd maakt onderdeel uit van het zogenaamde Klimmersklassement van de KNWU, waar Jim op een gedeelde 4e plaats staat met Nino Honig.
Jim Lindenburg wint Ransdaal
Na het startschot moesten de renners 25 lokale rondes van 2.3 km rijden met daarin een pittige beklimming. Van het begin af aan was het onrustig in het peloton, diverse renners probeerden weg te rijden. Na een ronde of 5 waren er drie renners weg en het peloton volgde op gepaste afstand. Ongeveer halverwege koers probeerden enkele renners de oversteek te maken naar de kopgroep waarond Jim. Al snel slaagde een vijftal renners aansluiting te vinden bij de kopgroep waardoor er een groep van 8 renners onstond met Jim daarbij. De mannen reden goed door en hun voorsprong liep uit naar 45 seconden. In de finale probeerde Jim een aantal keer weg te springen op de beklimming, maar telkens weer werd hij teruggepakt. In de laatste ronde, moesten de 8 het uit gaan maken wie de winnaar zou worden.
Jim Lindenburg in volle actie
De laatste beklimming werd er nogmaals goed doorgetrokken waardoor een aantal renners op een kleine achterstand raakten. In de laatste bocht voor de finish wist Jim slim onderdoor te komen en de korte sprint van kop af aan te gaan hetgeen hem de overwinning opleverde voor Sjoerd Bax en Hartthijs de Vries. Een mooie overwinning en consolidatie van zijn eerdere optreden in het Klimcriterium van Wolder waar Jim 2e werd.
Website: Jim Lindenburg | junior

tag_red Labels: Race, Cyclo
link Permanente link naar: Junior Jim Lindenburg wint Ransdaal