Inspanningstest Sneller BergOp Fietsen 2017 Sportvakantie Fietsen Wielrennen 2017 WebTrainer Personal Sportcoaching

Superweek Hans Dekkers en Ricardo van de Velde

newspaper Superweek Hans Dekkers en Ricardo van de Velde

date 23-07-2009

Hans Dekkers en Ricardo van de Velde rijden de Superweek in de VS. Hans stuurde een verslag van de etappe van 22 juli. De renners rijden daar een goede reeks wedstijden. Van de 200 deelnemers staat Hans voor aanvang van deze etappe 2e in het algemeen klassement en Ricardo 11e.
Hans Dekkers Course Superweek July 22 Ricardo van de Velde
  Profile Corse Superweek 2009 July 22
Vandaag was de start vroeger in tegenstelling tot de andere dagen waar we telkens in de avond van start gingen. Het was een redelijk lastig rondje met 2 klimmetjes. In tegenstelling tot de andere criteriums en omlopen die 100 km waren is de koers van vandaag 150 km. Ricardo reed als snel in de koers weg en na half koers brak het peloton. Vanuit de voorste deel van het peloton reden 10 man weg naar Ricardo. Ik ben er alleen naartoe gereden en we bleven, nadat we er nog een paar hadden afgereden, met 10 man van voren over.
Toen we bij Ricardo aansloten gaf hij aan dat hij wat last van zijn rug had en daarom het iets rustiger aan had moeten doen. In de finale was het een tactisch spel waar ik helaas niet als winnaar uit naar voren kwam. Op het moment dat ik teruggepakt werd reden er 4 man weg. Ik werd uiteindelijk 5e. De sprint klopte ik nog we de leider van het algemeen klassement met ruimer voorsprong. Hij staat genoeg punten los van me om de gele trui te behouden. Nu sta ik 2e in het algemeen klassement.
Zoals besproken trainen we vandaag nog mimimaal 50 km bij om weer klaar te zijn voor de langere koersen in Europa na terugkomst. Groeten Hans en Ricardo

tag_red Labels: Profs, Race
link Permanente link naar: Superweek Hans Dekkers en Ricardo van de Velde