WebTrainer


personal sportcoaching

help   nl Dutch   en English  

email Contact      feed RSS feed      twitter Twitter

Index

Webshop

Newsitems

Trainingspackages

Register

Newsletter

Log in

VO2 max testing WebTrainer Personal Sportcoaching WebTrainer Personal Sportcoaching WebTrainer Personal Sportcoaching

Mallorca 2009

The requested page could not be found in the selected language. The page below is displayed in Dutch.

In 2009 organiseert WebTrainer voor sporters diverse trainingskampen in het buitenland, op vaste locaties of als maatwerk voor jouw eigen fiets- of trainingsgroep. De eerste twee trainingskampen zullen op het Spaanse eiland Mallorca plaats vinden. Het eerst trainingskamp is gepland van 6 tot en met 15 februari, het tweede trainingskamp van 13 tot en met 22 maart 2009.

Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca

Algemene informatie
Mallorca heeft door het milde klimaat en haar afwisselende landschap een grote aantrekkingskracht op fietsers. Jaarlijks reizen tienduizenden liefhebbers, profs of amateurs naar het eiland om een week lekker (intensief) te trainen en tegelijkertijd te genieten van de sfeer, de natuur en de temperatuur.

Mallorca training 2008
Mallorca profs race 2008
Mallorca profs race 2008

Op Mallorca kun je goed fietsen op het vlakke en glooiende gedeelte van het eiland. De westkant van het eiland biedt ook uitdagingen voor de klimmers, want het bergmassief kent beklimmingen tot ca. 1000 hm. Daarmee biedt het eiland een grote variëteit aan fietsparkoersen voor een goede trainingsimpuls in het vroege voorjaar. De coaches van WebTrainer plannen de trainingsoefeningen in dagelijks overleg met de deelnemers in. Er wordt in niveaugroepen gereden.

Verblijf op Mallorca
WebTrainer heeft in 2008 al reisorganisatie JdR Cycling uitgekozen vanwege haar prettige, ontspannen en succesvolle formule om met kleinere fietsgroepen op het eiland te kunnen verblijven. Het trainingskamp Mallorca 2008 werd kwalitatief als zeer goed gewaardeerd door de deelnemers. Dankzij de afstemming met de deelnemers tijdens de dagelijkse groepsbespreking én het goede weer kon (indien gewenst) er zelfs 8 dagen gefietst worden. De leiding van alle trainingsritten op Mallorca ligt in handen van de ervaren coach(es) van WebTrainer, die trainingsopdrachten koppelen aan parkoerskennis. Het verblijf tijdens de trainingsweek is in Hotel Riu Concordia *** in Playa de Palma. Het hotel is centraal gelegen t.o.v. de meeste voorzieningen. Minimum aantal deelnemers: 8 personen. De maximale groepsgrootte zal ca. 20 deelnemers bedragen.

Door het gevarieerde landschap biedt Mallorca genoeg mogelijkheden om afwisselende trainingsvormen in één week te kunnen combineren: extensieve en intensieve duurtrainingen, krachtuithouding of intervaloefeningen met voldoende ruimte voor rustperiodes of een lichte hersteltraining. Deelnemers die met een WebTrainer-abonnement trainen, kunnen de trainingsritten op Mallorca laten aansluiten op hun individuele programma zoals dat in het persoonlijke logboek van de sporter is opgenomen. In overleg met de coaches kunnen tijdens het trainingskamp op Mallorca nog specifieke aanpassingen worden gemaakt.

WebTrainer heeft o.a. de week in februari uitgekozen, omdat in die periode het profpeloton de etappekoers La Vuelta a Mallorca zal rijden. Van zondag t/m donderdag zullen de profs telkens op een ander deel van het eiland een pittige etappe afwerken. In deze trainingsweek van WebTrainer is een bezoek aan de etappes goed in te plannen. Zo kun je meteen kennismaken met de vele gezichten van Mallorca. Een prima combinatie: 's ochtends samen een eind trainen, pauzeren en kijken naar een doorkomst van het profpeloton. Vervolgens gaan we via een andere route met trainingsopdrachten weer terug naar badplaats Playa de Palma.

Programma Mallorca 06-02 t/m 15-02

Vr 06.02: Vertrek Düsseldorf 11:45u, aankomst Mallorca 14:00, transfer hotel
Za t/m Za:Ontbijt, trainingsritten, diner, lezingen, individueel gesprek coach, rust(mid)dag
Zo 15.02: Vertrek Palma de Mallorca 09:45u, aankomst Düsseldorf 12:10u

All-inn prijzen

6 t/m 15.02: € 879,-
Prijzen gelden voor boekingen tot 08 januari 2009. Daarna kan deze prijs hoger worden als gevolg van het stijgen van de prijs van de vliegtickets.

Programma Mallorca 13-03 t/m 22-03

Vr 13.03: Vertrek Düsseldorf 17:05 u, aankomst Mallorca 19:25u, transfer hotel
Za t/m Za:Ontbijt, trainingsritten, diner, lezingen, individueel gesprek coach, rust(mid)dag
Zo 22.03: Vertrek Palma de Mallorca 09:45u, aankomst Düsseldorf 12:10u

All-inn prijzen

13 t/m 22.03: € 889,-. Prijzen gelden voor boekingen tot 10 februari 2009. Daarna kan deze prijs hoger worden als gevolg van het stijgen van de prijs van de vliegtickets.

Inclusief

 • Vlucht Düsseldorf - Palma de Mallorca v.v.
 • Transfer luchthaven - hotel op Palme de Mallorca v.v.
 • 9 overnachtingen in Hotel Riu Concordia *** op basis van halfpension
 • Verblijf in 2 persoonskamer. Toeslag 1 persoonskamer: € 75,- (indien voorradig)
 • Begeleiding tijdens de trainingsritten door ervaren coach(es) van WebTrainer
 • Ridley huurfiets incl. verzekering. Of vervoer eigen fiets v.v. indien voldoende plaats op de vlucht beschikbaar is. Fietsdoos, -hoes of -koffer is op eigen kosten
 • Bij Ridley huurfiets: eigen zadel + pedalen meenemen
 • Gebruik afsluitbare fietskelder
 • Routekaart Mallorca
 • Welkomstdrankje
 • Bidon
 • 1x gezamenlijke pastamaaltijd bij hét wielercafé La Terrazza

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Lunch, drankjes
 • Reisverzekering (verplicht). Indien u al over een reisverzekering beschikt, dan dient u de naam van de maatschappij en uw polisnummer op te geven.

Voorwaarden WebTrainer houdt zich het recht voor om een kamp te annuleren. Dit zal uiterlijk 21 dagen voor aanvang van het kamp zijn. In dit geval krijg je alles terugbetaald. Alle betalingen hebben betrekking op het kamp waarvoor je hebt ingeschreven.

Mallorca
Mallorca

In het geval van annulering, voor welke reden dan ook, is het niet mogelijk om de betaling over te brengen naar een ander kamp. Uitzondering op dit beleid kunnen voor geen enkele reden gemaakt worden, ook niet de weersomstandigheden of persoonlijke noodsituaties.

Heb je vragen over het Trainingskamp neem dan contact op via {eval var=$lang.email_info} of bel: 0031 (0)70 346 1234. Het trainingskamp wordt georganiseerd onder de Algemene Voorwaarden van WebTrainer. Bij aanmelding voor dit trainingskamp verklaar je akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden.

Meer digitale informatie

JdR Cycling www.jdrcycling.com
Mallorca algemeen: www.mallorca.com of www.vivamallorca.com
Mallorca weer: www.vivamallorca.com/wetter
Ronde van Mallorca: www.vueltamallorca.com
Klimwerk: www.cyclingcols.com

In FIETS nr. 12 - 2006 publiceerde Richard van Ameijden het artikel Standplaats s'Arenal: Viva Mallorca! Het artikel is ook opgenomen in zijn boek 25 mooie fietsgebieden in Europa dat zomer 2008 in samenwerking met FIETS verscheen bij Tirion Uitgeverij te Baarn. Info/bestellen: www.fiets.nl (shop->boeken).