Inspanningstest Sneller BergOp Fietsen 2017 Sportvakantie Fietsen Wielrennen 2017 WebTrainer Personal Sportcoaching

Van de familie Lindenburg ontvingen we een verslag van het criterium in Wolder.

Zondag 30 juni, werd er een klimcriterium voor Junioren verreden in Wolder, Maasstricht.
Namens Restore Cycling reed de Wateringer Jim Lindenburg mee.

Het klimcriterium maakt onderdeel uit van een de KNWU Klimmerstrofee waar al eerder klassiekers in Voerendaal en Margraten werden verreden.

Zondag stond er een wedstrijd op het programma van 65 km, 17 ronden. In het parcours lag was een venijnige klim opgenomen, een uit de categorie "kuitenbijters".
Al vroeg in de wedstrijd waren het de teamgenoten van Mathieu van der Poel van BKCP die probeerde weg te rijden. Telkens werden de mannen teruggepakt. In de 3e ronde was het Mathieu zelf die demarreerde. Jim zat helaas opgesloten in het pakt van BCKP, die op de klim met vier man breeduit de deur dicht gooide, waardoor Mathieu solo verder kon. Daarachter in het peloton wist Jim zijn mannetje goed te staan en probeerde meerdere keren weg te rijden uit het verder steeds kleiner wordende peloton.
Jim Lindenburg 2e in Wolder (Maastricht)
1: Mathieu van der Poel, 2: Jim Lindenburg, 3: Harthijs de Vries
Ongeveer 4 ronden voor het einde slaagde Jim met drie medevluchters weg te rijden uit het peloton. Door een goede samenwerking konden de 4 wegblijven uit de greep van het peloton en iets van de achterstand op Mathieu goed maken.
Mathieu van der Poel wist solo te finishen, in de aanloop naar de sprint die totaal niet vlak was, wist Jim zijn zenuwen goed te bewaren. Op het juiste moment wist hij vanaf de tweede plek in de groep van 4 de sprint aan te gaan en te winnen. Een 2e plaats voor Jim in dit klimcriterium. Harthijs de Vries legde beslag op een 3e plaats.
Weer een heel mooi resultaat in een goed georganiseerde en zware ronde.
Website: Jim Lindenburg | criterium |